Op maandag 12 september bezochten zo’n 30 trainers, begeleiders, bestuursleden en ouders van de verschillende sportverenigingen uit Annen de theatervoorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ van de Stichting Positief Coachen. Het optreden in Ons Dorpshuis, waarin het publiek zelf meespeelde, ging over hoe je binnen verenigingen een zogenoemd positief sportklimaat realiseert.

Voorzitter Betsy Wijnholds van Handbalvereniging Annen is na afloop enthousiast over de voorstelling: “Door de sprekende voorbeelden zaten er voor alle bezoekers wel herkenbare situaties in. Vervolgens kregen we tips die eraan bijdragen dat jeugdleden zich nog beter ontwikkelen, minder snel afhaken en hun betrokkenheid -en die van hun ouders- bij de vereniging toeneemt. Het inspireert je om de jeugd nòg meer plezier uit het spel en het lidmaatschap te laten halen.”

De voorstelling werd op initiatief van de handbal-, voetbal- en de badmintonvereniging naar Annen gehaald en werd gratis aangeboden vanuit het Sportservice Sportakkoord van de gemeente Aa en Hunze.