DE OUDE OVERKAPPING

Het sloopwerk en de wederopbouw heeft toch wat meer tijd gekost dan vooraf ingeschat. De oude dakplaten konden weer worden gebruikt maar alleen het schoonmaken was al vele uren werk.
Maar hij is nu bijna klaar en geschilderd in een kleur die meer grijs is dan blauw. Dat zou ook een klein beetje te veel eer zijn voor Jan Blaauw want hij heeft wel een klein beetje hulp gehad van derden. Maar het tekenwerk-rekenwerk en denkwerk en het plaatsen van de schroeven op de juiste plaats was toch voor een heel groot gedeelte aan zijn brein ontsproten.
Jan en de nederige hulptroepen hartelijk dank, we hebben er al een paar barbecues onder gehouden met veel plezier.
Deze overkapping is beslist niet meer bedoeld als fietsenstalling. Deze is bij de ingang en er is plaats genoeg.

DE HOUTBLOKKEN OPSLAGPLAATS

We hebben het plan regelmatig de terraskachel aan te doen en dan is droog hout een eerste vereiste. Die mogelijkheid is er nu want er is en overkapping gerealiseerd en ook deze ziet er verzorgd uit. Rob en Jan ook hier een meer dan verdiend bedankje.

DE TUINEN

De laurierbomen zijn bijna allemaal goed aangeslagen en hebben duidelijk wortel geschoten in de grond van TC Annen. De verschillende soorten viooltjes leverden onderling een strijd wie er eerste viool mocht spelen want zij bloeien allemaal nog steeds weelderig.
Margo bracht verschillende plantjes mee uit eigen tuin en de meeste hebben te kennen gegeven dat zij niet meer terug willen naar de Eexterweg.
Binnenkort kunnen wij de geboorte aankondigen van minimaal 10 gladiolen. Een prachtige bloem die ongetwijfeld wel wat bewonderaars zal krijgen.

ONKRUID

Helaas denkt onkruid dat het mag wonen in verzorgde tuinen. Maar we hebben het de oorlog verklaard en zwaar geschut ingezet. Martijn Rienks (nog niet zo lang lid) heeft met de bosmaaier verschrikkelijk hard gewerkt en het resultaat mag er dan ook zijn.
De mensen die aan het onderhoud van ons park meewerken op de maandagochtend doen dit met plezier en vinden het echt leuk dat zij er zoveel positieve reacties op krijgen.
Naast de oude garde: Rob Muizer – Jan Blaauw – Margo Boersma en John Brinkkemper krijgen zij nu ook zeer regelmatig hulp van Piet Berkouwer – Erik Grave (boomsloopspecialist) en Martijn Rienks. Uiteraard zijn wij hier behoorlijk blij mee.

COMPETITIE 2018

De resultaten zullen de meeste teams toch wel wat zijn tegen gevallen. Het lijkt wel of het met het jaar sterker wordt.

DONDERDAGOCHTEND DAMES

Onze donderdagochtend dames waren vorig jaar gedegradeerd en hadden toch wel gedacht en gehoopt om voor de titel te kunnenstrijden. Een botsing van verschillende speelstijlen was er ook wel een klein beetje de oorzaak van dat ze uiteindelijk op de 4e plaats zijn geëindigd.

DO DAMES AVOND 8&9

Deze competitie is opgezet om te wennen aan het spelen in competitievorm. Het winnen van wedstrijden was wel heel erg lastig maar aan de nazit waren jullie snel gewend en dat is een belangrijk onderdeel van de speeldag, in jullie geval avond dus. Een 7e plaats was er voor jullie weggelegd.

ZATERDAG GEMENGD 1.

Op papier een best boven gemiddeld team maar de tegenstanders waren meestal domweg sterker. Toch denk ik als jullie samen blijven spelen dat binnen enkele seizoenen de overwinningen als rijpe appelen van de bomen zullen vallen. Een 8 is een mooi schoolcijfer maar als eindresultaat in de rangschikking is dat net iets anders helaas.

ZATERDAG HEREN 35+

Deze heren hadden zelf gedacht om voor de titel te gaan strijden. Maar op de laatste competitiedag stonden zij onderaan. Mede dankzij twee invallers werd de laatste wedstrijd met liefst 5-1 gewonnen.
Zelf mocht ik in de dubbel een bal smashen van vijf meter hoogte want als je met Rob Muizer mag spelen word je vanzelf naar een hoger niveau getild. Eindresultaat was een 6e plaats dus net geen degradatie gelukkig.

ZONDAG DAMES 1

Vorig jaar nog voor en najaar kampioen. Maar een klasse hoger was toch andere koek bleek al snel Vaak hele jonge speelsters hebben jullie het tennisleven zuur gemaakt.
Iedereen bleef strijden voor elk punt maar het degradatiespook liet jullie niet meer los en neemt jullie weer mee terug naar een klasse lager. Een 7e plaats dus.

ZONDAG HEREN 1

Ongelooflijk wat jullie hebben gepresteerd. Er zaten best wel behoorlijk sterke teams bij maar jullie boekten slechts één gelijkspel en voor de rest louter overwinningen.
De laatste wedstrijd was een echte kampioenswedstrijd tegen nr. 2 maar jullie lieten er geen gras over groeien. Is ook niet echt handig op een gravelbaan maar dit terzijde.
Volgend jaar elke zaterdagvond om 21.00 uur naar bed want de kans is groot dat jullie zondag om 10.00 in Middelburg moeten spelen b.v.

Mannen ontzettend gefeliciteerd met het kampioenschap. De hele vereniging is trots op jullie.